Aktuellt

2023-09-07

Skrivarkurs på Solviks folkhögskola börjar. Ett bra sätt att finna ny inspiration!


2023-05-10

Tillsammans med Eva Liu på Cisco pratar jag på Cisco Crosswork Developer Days. Vi kommer att prata om Quality Assurance och Sustainability.


2022-10-31

Berättarföreställning på Sara Kulturhus med Berättarlabb!


2022-03-05

Jag läser upp berättelser på Poesi och Broderi i Byske, på biblioteket. Deltagarna låter sig inspireras av texterna och broderar utifrån det. En supertrevlig stund i en inspirerande miljö!


2021-11-30

Jag berättar på Berättarklubb, ett evenemang ordnat av Nordiskt Berättarcentrum på trappscenen, Sara Kulturhus.


2021-10-20

Framträdande i nya Sara kulturhus i Skellefteå tillsammans med andra lokala berättare.


2020-11-23

Jag kommer att framträda i radioprogrammet Svenska Berättelser i P1 den 23 november. Programmet går kl 11.04 och 20.04 och finns såklart även på nätet.

Hoppas att ni vill lyssna! Mer information om programmet hittar du här.


2019-07-12

På Ciscos event NSO Developer Days i Stockholm föreläste jag om storytelling och kvalitetsarbete inom kodning, mer specifikt i projekt som genomförs med plattformen NSO. Samma som jag gjorde i Den Haag i höstas. Den föreläsning jag höll i Stockholm finns på Youtube för den som vill lyssna. Här hittar du den.

Anna-Mias penna tar inte sommarlov, utan arbete med hemsidor samt skogsarbete pågår. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med någonting. Önskar er alla en trevlig sommar!


2019-05-06

Företaget har nu utökats för att även arbeta med skogsarbete via vår anställde Thomas Karlsson. För att veta mer om detta, läs Om företaget eller kontakta oss på thomas@annamiaspenna.se eller mia@annamiaspenna. Övriga kontaktuppgifter hittar ni på sidan Kontakt.


2019-05-04

Det är nu klart att jag kommer att delta som föreläsare på konferensen NSO Developer Days som äger rum i Stockholm under midsommarveckan. Jag kommer där att hålla samma talk som jag gjorde i november på EuroSTAR, om hur vi använder oss av Storytelling för att hantera krav från kunder. Jätteroligt!


2018-11-15

Hemkommen från konferens i Den Haag. En mycket trevlig vecka med bra respons för mitt talk. Roligt!


2018-10-17

Berättarföreställning på Västerbottensteaterns caféscen kl 19.00. Välkomna!


2018-04-19

Igår blev det officiellt att jag kommer att delta som en av 50-talet föreläsare på Europas största testkonferens, EuroSTAR, där jag kommer att prata om hur vi använde oss av Storytelling för att öka kvaliteten på våra leveranser. Roligt att kunna använda berättandet i så många olika sammanhang!


2018-04-09

Ikväll genomförde jag ett berättaruppdrag hos Rebeccasystrarna här i Skellefteå, där de också hade besök av Piteå-logen. En trevlig kväll i trevligt sällskap, och vackra blommor att ta med hem!


2018-04-06

Jag och tre berättarkollegor kör föreställningen Broderi på Folkets Hus i Jörn på fredagskvällen. Tisdag den 10 april kör vi samma föreställning på Nordanå Caféscen, som en del av Berättarföreningens program på Berättarfestivalen. Välkomna dit!


2017-11-18

KulTur-dag i Jörn, där jag håller en berättarpromenad för att visa deltagarna på hur man kan finna sin berättelse. En jättelyckad dag med massor av aktiviteter från projektet Lyssna på oss i Jörn. Tack till alla projektdeltagare och aktivitetsdeltagare!


2017-10-02

Lyssna på oss i Jörn kommer den 18 november att ha en kulturdag i Jörn. Där kommer jag att delta med en vandring kring Jörn med berättarinspiration (samling kl.12.30 vid Järnvägsstationen), samt på berättarkväll på Folkets hus. Det kommer att hända massor av andra saker under dagen också, läs mer på projektets Facebook-sida.


2017-09-13

Vandra och berätta - få igång din fantasi!

Som en del i projektet Lyssna på oss! har jag hållit en vandring runt Jörn med olika berättarövningar. Det blev en lyckad kväll den 7 september i Jörn, och konceptet kommer att upprepas i annan form senare under hösten. Håll utkik på projektets Facebook-sida.


2017-07-02

Deltog i berättarvandring i nya bostadsområdet Eriksberg. Lokaltidningen var med på evenemanget och skrev om det dagen därpå. Artikeln kan läsas på Skellefteå Berättarförenings Facebook-sida, bland annat.


2017-04-09

Deltog i Berättarfestivalens härliga berättarkväll 'Berättare från När och fjärran', där jag berättade en älgjaktshistoria. Läs om programpunkten här.


2017-02-07

Lyssna på oss-projektet igång!

Jag kommer att delta i projektet Lyssna på oss! som pågår i Jörn under en tid framöver. Projektet drivs av Skelleftebygdens berättarförening och finansieras av kulturrådet. Ska bli väldigt spännande och inspirerande att vara med och se vart berättandet kan leda!


2016-11-28

Årets julklapp på gång!

Inom kort kommer mitt nya projekt att lanseras. Dementier, heter det och kommer att vara igång precis lagom till julhandeln. Intresserad av att få veta mer?

Kontakta mig gärna!


2016-10-27

Berättarcafé på Kåge hembygsgård.

Varje torsdag har man på Kåge hembygsgård, i samarbete med studieförbundet, berättarcafé för intresserade. Den 27 oktober deltar jag och berättar lite berättelser med skogligt tema. Och så vinnarberättelsen från Berättarkraft, förstås!


2016-09-20

Deltar i berättarkväll på Bilda!

Kom och lyssna på berättarkväll, anordnad av Skellefteå berättarförening. Jag är kvällens gästberättare och kommer att berätta med temat: Förvandling


2016-05-02

Vinnare i stipendiet Berättarkraft!

Den 23 april gick finalen av Stipendiet berättarkraft av stapeln på Västerbottensteatern i Skellefteå. Jag var en av sju finalister som deltog i  finalen och efter ett framförande av min berättelse 'Tredje generationens längtan' visade det sig att jag vann!


Här kan ni lyssna till berättelsen (Inspelat och delat av Sveriges Radio).


2016-02-02

Ny hemsida!

Nu har jag till slut fått igång en ny hemsida och kan kassera den gamla. Med detta kommer ett nytt domännamn, och dessutom en ny mailadress! Men var lugn, den gamla gäller fortfarande. Mer om mina kontaktuppgifter ser ni längst ner på sidan, eller under fliken Kontakt.


2016-01-28

Välkomna in i 2016!

Anna-Mias penna har under det gångna året översatt manualer, publicerat skönlitterära texter och skapat samt underhållit ett antal hemsidor.


2016 lovar att bli ett spännande år, och har redan börjat med framställning av underlag i en kommande förhandling. Nu ser jag fram emot en härlig vårtid med massor av inspiration!